Suroviny:
Na těsto:
- 500 ml mléka (klasického nebo rostlinného (zde pozor, rostlinné je přirozeně nasládlé) nebo vody (ano i palačinky se dají dělat bez mléka :-)
- špetka himalájské soli
- 1 - 2 vejce
- špaldová celozrnná a pohanková mouka - (pohankové menší díl) - cca 150 g
Náplň:
- čerstvý špenát
- cibulka
- olivový olej
- himalájská sůl
- cottage - 1 balení
- sýr herold nebo jiný tvrdší sýr
Postup:
Na olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme čerstvý špenát, sůl, podusíme, až je špenát hotový vmícháme půlku nastrouhaného sýra. Můžete rozmixovat
tyčovým mixérem nebo nechat tak a plnit palačinky, které nakonec můžeme posypat zbytkem sýra.
TIP: pro milovníky masa - ke špenátu můžete přidat restované kousky krůtího nebo jiného masa :-)