Penne s bazalkovým pestem

Rychlý oběd nebo také lehká večeře...
 
 
Suroviny:
 
celozrnné těstoviny penne
 
olivový olej
 
česnek
 
cibule
 
mrkev nakrájená na tenké plátky
 
rajčátka
 
bazalkové pesto
 
parmezán/grand moravia
 
 
Postup:
 
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a kapce olivového oleje. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji orestujeme česnek, cibulku, přidáme nakrájená rajčata a mrkev
 
nakrájenou (třeba škrabkou) na tenké dlouhé plátky. Do směsi pak přidáme hotové těstoviny, ochutíme bazalkovým pestem a přidáme parmezán.
 
 
Kdo chce přidat maso, může si udělat libový steak - na pánvičce v pečícím papíru -bez oleje, ochucený třeba čerstvými bylinkami, česnekem a himálájskou solí.