Kapustové karbanátky

Suroviny:

- uvařená kapusta

- 2 ks nejlépe domácího toastového chleba - tip na domácí toast zde: https://www.zdravyzivot.net/recepty/domaci-pecivo/toastovy-chleb/ nebo lze i rohlík

- trochu mléka - asi 140 ml

- 2 vejce

- zauzený sýr eidam 30% (buď strouhaný nebo plátky nakrájené na koustičky) - množství dle oka :-)

- cibule 1 ks

- česnek 2 stroužky

- kukuřičná strouhanka

- majoránka

- himalájská sůl

- olivový olej na panvičku nebo ghí

 

Postup:

Uvařenou kapustu rozmačkáme, přidáme na pánvi orestovanou cibulku s česnekem a poté vsechny výše uvedené suroviny včetně pečiva,které jsme předtím namočili v mléce. Kukuřičnou strouhanku přidáváme opatrně,aby karbanátky nebyly vysušené. Karbanátky buď pečeme v troubě nebo prančíme na pánvi na olivovém oleji či ghí. Podáváme s bramborovou kaší.