Kapustové karbanátky
Suroviny:
- uvařená kapusta
- 2 ks nejlépe domácího toastového chleba - tip na domácí toast zde: https://www.zdravyzivot.net/recepty/domaci-pecivo/toastovy-chleb/ nebo lze i rohlík
- trochu mléka - asi 140 ml
- 2 vejce
- zauzený sýr eidam 30% (buď strouhaný nebo plátky nakrájené na koustičky) - množství dle oka :-)
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- kukuřičná strouhanka
- majoránka
- himalájská sůl
- olivový olej na panvičku nebo ghí
Postup:
Uvařenou kapustu rozmačkáme, přidáme na pánvi orestovanou cibulku s česnekem a poté vsechny výše uvedené suroviny včetně pečiva,které jsme předtím namočili v mléce. Kukuřičnou strouhanku přidáváme opatrně,aby karbanátky nebyly vysušené. Karbanátky buď pečeme v troubě nebo prančíme na pánvi na olivovém oleji či ghí. Podáváme s bramborovou kaší.