Zdravé košíčky

Suroviny:
 
Na těsto:
 
- 100 g hladké špaldové mouky
 
- 100 g jáhlové nebo rýžové mouky
 
- 100 g kešu mouky (namletých kešu ořechů)
 
- 180 g másla
 
- 1 vejce
 
- 1 lžíce medu
 
- sušená citrónová kůra v bio kvalitě
 
 
Na náplň:
 
- 250 ml šlehačky 33%
 
- asi 200 g vysokoprocentní čokolády (více jak 70%)
 
 
Na ozdobení:
 
- ovoce dle chuti - jahody, borůvky, maliny, ostružiny
 
- lístky máty
 
Postup:
 
Těsto zpracujeme a dáváme do formiček na muffiny či košíčky, necháme vyšší okraj na náplň. Pečeme při 185 C asi 15 minut. Připravíme si náplň - šlehačku zahříváme a poté vmícháme nastrouhanou čokoládu a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne pudinková hmota. Pokud stále nebude hustnout, přidejte ještě čokoládu. Poté nalijeme na košíčky, dozdobíme ovocem
a mátou a vychladíme.