Inspiraci pro tento recept jsem si vzala z internetu, ovšem zůstaly v něm pouze základní ingredinece :-) Něco jsem vynechala a něco přidala. Cukr jsem nepoužila.
Suroviny:
Těsto:
- 2 vejce
- 2 jablka
- 1 lžíce datlové pasty
- 100 g vysokoprocentní čokolády (více jak 70%)
- 3 lžíce kokosového oleje
- 1/2 balení kypřícího prášku bez fosfátu
- 200 g špaldové mouky (možno použít i bezlepkovou)
- asi šálek rýžového nebo jiného rostlinného mléka
Náplň:
- 1 - 2 balení tvarohu (vaničky)
- 1 vejce
- 1 lžíce datlového sirupu
- vypeckované třešně - množsví dle chuti
Postup:
Ingredience na těsto smícháme dohromady - jen čokoládu nejprve rozpustíme ve vodní lázni, pak vmícháme do těsta. Polovinu nalijeme na plech s pečícím
papírem. Na těsto dáme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, datlový sirup) a na ni pokladame třešně. Vše přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme na 180 C
cca 25 minut.