Tento recept vznikl proto, že jsem objevila v lednici pár vaniček tvarohu a chtěla jsem je spotřebovat. Vzhledem k tomu, že jsem si recept opět nenapsala hned,
nevím už přesně jakou mouku jsem použila :-) Ale myslím, že to byla kombinace rýžové a špaldové...Ovšem pokud nechcete, aby se bábovka drolila, tak použijte jen mouku s obsahem lepku.
Suroviny:
- 2 vejce (bílky ušlehejte zvlášť a dejte je až nakonec)
- 1,5 vaničky polotučného tvarohu
- 200 g másla
- 200 g mouky (špaldová, celozrnná pšeničná, bezlepková, viz..výše)
- 50 g strouhaného kokosu
- kypřící prášek do pečiva bez fosfátu
- 50 g datlového sirupu (nebo jiného přírodního sladidla)
- meruňky
- 70% čokoláda na finální úpravu - není nutné
Postup:
Do vymazané bábovkové formy dáme na spod meruňky, dále smícháme všechny ingredience dohromady - bílky vmícháme nakonec a těsto vlijeme na
meruňky, nahoru dáme další vrstvu meruňek. Pečeme při 180 asi 50 minut. Po vychladnutí můžete polít vysokoprocentní čokoládou.