Suroviny:
Na těsto:
- 1 větší cuketa nastrouhaná
- 350 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
- 2-3 lžíce datlového sirupu
- 80 g vlaššských namletých ořechů
- 80 g lískových namletých ořechů
- 3 lžíce holandského kakaa
- 170 ml kvalitního slunečnicového oleje
- 1 čajová lžička skořice
- 1 kypřící prášek bez fosfátu
- špetka soli
Na povrch:
- meruňková marmeláda bez cukru
- ganache (svařená smetana s vysokoprocetní čokoládou) nebo jen rozpuštěná vysokoprocentní čokoláda
Postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme, je možné, že bude trochu tužší, v tom případě můžeme trochu rozředit rostlinným nebo živočišným mlékem. Pečeme při 180 C asi 45 minut, po vychladnutí potřeme marmeládou a polijeme ganache či rozpuštěnou čokoládou.