Pozn.: korpus použit a upraven ze stránky cukrfree.cz
Pozn.: korpus se nedá půlit, je křehký a vlhký, proto vždy upeču 2 zvlášť a poté spojím náplní.
- 3 vejce (bílky vmíchat ručně až na úplný závěr)
- 50 g třtinového nebo kokosového cukru
- 250 ml 33% šlehačky
- 1 tvaroh ve vaničce
- 200 g mletých vlaššských ořechů (nebo dle chuti)
- 80 g ječné mouky
- 1/2 sáčku kypřícího prášku bez fosfátů.
nejdříve vymícháme žloutky a cukr, poté tvaroh, ořechy, mouku s práškem a nakonec ve vyšší rychlosti šlehačku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme do dortové formy o průměru asi 26 cm, pečeme při 175 C asi 35 minut. Nechejte zcela vychládnout až poté oddělejte formu.
Oba korpusy jsem potřela marmeládou bez cukru a na ni dala teprve malinovou směs.
- pasírovaná dužina z malin nebo pokud nevadí zrníčka klidně rozmačkané čerstvé maliny
- asi 300 g řeckého jogurtu
- 1 vyšlehaná šlehačka
(- volitelně můžete využít i smíchané s mascarpone, je to ale již dost tučná směs)
Malinovou náplň použijeme i na vrchní korpus a boky.
Rozpuštěná 70 % čokoláda - buď polijeme celý dort nebo jen pocákáme.
- čerstvé ovoce, máta, posekané ořechy...