Dort s malinovou náplní

 
Pozn.: korpus použit a  upraven ze stránky cukrfree.cz
 

Suroviny na korpus:

Pozn.: korpus se nedá půlit, je křehký a vlhký, proto vždy upeču 2 zvlášť a poté spojím náplní.
 
- 3 vejce (bílky vmíchat ručně až na úplný závěr)
 
- 50 g třtinového nebo kokosového cukru
 
- 250 ml 33% šlehačky
 
- 1 tvaroh ve vaničce
 
- 200 g mletých vlaššských ořechů (nebo dle chuti)
 
- 80 g ječné mouky
 
- 1/2 sáčku kypřícího prášku bez fosfátů.
 

Postup při pečení korpusu:

nejdříve vymícháme žloutky a cukr, poté tvaroh, ořechy, mouku s práškem a nakonec ve vyšší rychlosti šlehačku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků.
Těsto vlijeme do dortové formy o průměru asi 26 cm, pečeme při 175 C asi 35 minut. Nechejte zcela vychládnout až poté oddělejte formu.
 
Oba korpusy jsem potřela marmeládou bez cukru a na ni dala teprve malinovou směs.
 

Malinová náplň:

 
- pasírovaná dužina z malin nebo pokud nevadí zrníčka klidně rozmačkané čerstvé maliny
 
- asi 300 g řeckého jogurtu
 
- 1 vyšlehaná šlehačka
 
(- volitelně můžete využít i smíchané s mascarpone, je to ale již dost tučná směs)
 
Malinovou náplň použijeme i na vrchní korpus a boky.

 

Poleva:

 
Rozpuštěná 70 % čokoláda -  buď polijeme celý dort nebo jen pocákáme.
 

Zdobení:

 
- čerstvé ovoce, máta, posekané ořechy...