Bublanina s mandlovým posypem

 

Suroviny:

 
- 2 vejce
 
- 70 g přírodního sladidla (kokosový cukr, sušená třtinová šťáva, datlový sirup, čekankový sirup, med...)
 
- 250 - 280 g bílého jogurtu (můžete nakombinovat se zakysanou smetanou)
 
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
 
- 1 hrnek mandlové mouky
 
- 2 hrnky hladké špaldové mouky
 
- 50 g změklého másla
 
- jahody nebo ovoce dle sezóny
 
 
Pozn.: těsto bude malinko hustší - jahody, ovoce zatlačit do těsta, dejte větší vrstvu, nahoru buď nasekané mandle nebo drobenka z mandlové mouky.
 

Drobenka:

- změklé máslo, mandlová mouka, třtinový nebo kokosový cukr.
 
Peče se při 180 C cca 40 minut