Tenhle recept vznikl při silné chuti na kakao :-) Vlastně ani nevím, kolik jsem ho tam nasypala, takže si množství upravte dle vaší chuti :-)
Suroviny:
- 1 vejce
- 300 g špaldové mouky (hladké nebo jemně mleté)
- asi 4 velké lžíce holandského kakaa nebo nepraženého kakaa (množství dle chuti)
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátu (značka Alnatura)
- 3 lžíce kokosového oleje
- 200 - 250 ml rostlinného mléka (nejlépe ořechové)
- 3 lžíce datlového sirupu (opět dle chuti)
- více jak 70% čokoláda, nejlépe 85% na polití
Postup:
Vše smícháme dohromady, těsto nesmí být příliš řídké ani tuhé, v prvním případě přidejte mouku či kakao, v druhém případě přidejte více mléka, hmota by
měla být lesklá a lehce roztíratelná. Pečte při 180 C asi 35 minut. Polijte rozpuštěnou čokoládou.
TIP: můžete ozdobit lesním ovocem