Extra čokoládový koláč

Tenhle recept vznikl při silné chuti na kakao :-) Vlastně ani nevím, kolik jsem ho tam nasypala, takže si množství upravte dle vaší chuti :-)
 
Suroviny:
 
- 1 vejce
 
- 300 g špaldové mouky (hladké nebo jemně mleté)
 
- asi 4 velké lžíce holandského kakaa nebo nepraženého kakaa (množství dle chuti)
 
- 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva bez fosfátu (značka Alnatura)
 
- 3 lžíce kokosového oleje
 
- 200 - 250 ml rostlinného mléka  (nejlépe ořechové)
 
- 3 lžíce datlového sirupu (opět dle chuti)
 
- více jak 70% čokoláda, nejlépe 85% na polití
 
 
Postup:
 
Vše smícháme dohromady, těsto nesmí být příliš řídké ani tuhé, v prvním případě přidejte mouku či kakao, v druhém případě přidejte více mléka, hmota by
 
měla být lesklá a lehce roztíratelná. Pečte při 180 C asi 35 minut. Polijte rozpuštěnou čokoládou.
 
TIP: můžete ozdobit lesním ovocem