Toastový chléb

 
Suroviny:
 
500 g hladké nebo jemně mleté špaldové mouky
 
2 lžičky himalájské soli
 
asi 330 ml vlažné vody
 
1 sušené droždí
 
40 g rozpuštěného másla
 
volitelné suroviny: jakákoli semínka, kdo máte doma malé děti, rozemelte je na sypkou směs a vmíchejte.
 
Postup:
 
Do vlažné vody vsypejte droždí nechtejte asi 10 minut odstát. Poté přidejte ke všem dalším surovinám a míchejte asi 8 minut. Výsledné těsto je vláčné, ale
 
nelepí. Zadělejte sáčkem a nechejte asi 40 minut kynout, poté předělejte těsto do hranaté formy na chlebíček vyloženou pečícím papírem a nechejte kynout
 
ještě asi 30 minut. Poté dejte do předehřáté trouby na 200 C, pečte 30 minut. Po upečení hned vydělejte z formy a nechejte vychládnout na mřížce.