Někdy se stane, že v určitém období, tak jako u nás, děti odmítají maso. Pokud chceme doplnit bílkovinu a potřebujeme i odlehčenou stravu, můžeme zvolit tuto
kombinaci.
Suroviny:
- vařená jasmínová rýže
- ghí nebo troška másla
- červená cibule 1 ks
- 4 mrkve
- 1 cuketa
- tofu natural
- himalájská sůl
- rostlinné mléko
- (ev. bylinky dle chuti)
Postup:
Rýži uvaříme klasickým způsobem.
Do skleněné zapékací mísy dáme ghí nebo máslo,nakrájenou cibulku, mrkev, cuketu, osolíme, ev. zasypeme bylinkami, přidáme tofu a zalijeme vodou,
necháme cca 1,5 zapékat. Pak -nemusíte dělat, ale omáčka je lepší - přidáte trošku rostlinného mléka a rozmixujete do hladka. Pak servírujete s rýží.