Zapékaná zelenina s tofu

Někdy se stane, že v určitém období, tak jako u nás, děti odmítají maso. Pokud chceme doplnit bílkovinu a potřebujeme i odlehčenou stravu, můžeme zvolit tuto
 
kombinaci.
 
Suroviny:
 
- vařená jasmínová rýže
 
- ghí nebo troška másla
 
- červená cibule 1 ks
 
- 4 mrkve
 
- 1 cuketa
 
- tofu natural
 
- himalájská sůl
 
- rostlinné mléko
 
- (ev. bylinky dle chuti)
 
Postup:
 
Rýži uvaříme klasickým způsobem.
 
Do skleněné zapékací mísy dáme ghí nebo máslo,nakrájenou cibulku, mrkev, cuketu, osolíme, ev. zasypeme bylinkami, přidáme tofu a zalijeme vodou,
 
necháme cca 1,5 zapékat. Pak -nemusíte dělat, ale omáčka je lepší - přidáte trošku rostlinného mléka a rozmixujete do hladka. Pak servírujete s rýží.