Suroviny:
- špaldové těstoviny
- cca 5 větších mrkví nejlépe domácí či v bio kvalitě
- 2 stroužky česneku (lze vyechat dle věku dítěte)
- ghí nebo máslo či olivový olej
- 2 lžíce loupaných rajčat (Alnatura)
- čerstvá bazalka a oregáno (asi 3 lístky dle chuti)
- asi 100 ml rostliného mléka
- tvrdý sýr (třeba parmazán, ale dle věku)
- jáhlové vločky na zahuštění
- himalájská sůl k dochucení
Postup:
Těstoviny uvaříme dle zvyklosti.
Omáčka - prolisovaný česnek zpěníme na zvoleném tuku, přidáme nakrájenou a očištěnou mrkev, chvilku mícháme. Zalijeme vodou a přidáme sůl a bylinky.
Vaříme asi 20 minut, poté přidáme rostliné mléko, rajčata, vaříme ještě cca 10 minut. Ke konci přidáme asi hrst jáhlových vloček, vše rozmixujeme do hladka
a přidáme najemno nakrájený tvrdý sýr. Zahustit lze kdykoli dle chuti jáhlovými vločkami, vždy je potřeba ještě chvilku povařit.
Smícháme s těstovinami.