Těstoviny s mrkvovou omáčkou

 
Suroviny:
 
- špaldové těstoviny
 
- cca 5 větších mrkví nejlépe domácí či v bio kvalitě
 
- 2 stroužky česneku (lze vyechat dle věku dítěte)
 
- ghí nebo máslo či olivový olej
 
- 2 lžíce loupaných rajčat (Alnatura)
 
- čerstvá bazalka a oregáno (asi 3 lístky dle chuti)
 
- asi 100 ml rostliného mléka
 
- tvrdý sýr (třeba parmazán, ale dle věku)
 
- jáhlové vločky na zahuštění
 
- himalájská sůl k dochucení
 
 
Postup:
 
Těstoviny uvaříme dle zvyklosti. 
 
Omáčka - prolisovaný česnek zpěníme na zvoleném tuku, přidáme nakrájenou a očištěnou mrkev, chvilku mícháme. Zalijeme vodou a přidáme sůl a bylinky.
 
Vaříme asi 20 minut, poté přidáme rostliné mléko, rajčata, vaříme ještě cca 10 minut. Ke konci přidáme asi hrst jáhlových vloček, vše rozmixujeme do hladka
 
a přidáme najemno nakrájený tvrdý sýr. Zahustit lze kdykoli dle chuti jáhlovými vločkami, vždy je potřeba ještě chvilku povařit.
 
Smícháme s těstovinami.