Červená čočka je pro děti velice kvalitním a dobře vstřebatelným zdrojem bílkovin a daších látek.
Pokrm vhodný zhruba od 1 roku, červená čočka se určitě hodí používat i dříve, cca od 10 měsíce.
Suroviny:
vařená červená čočka
cibulka
ghí
mrkev - dle množství omáčky (já dala 4 velké kusy)
1 cuketa (v poměru k mrkvi)
bazalka
dýňový olej
ev. himalájská sůl - dle věku dítěte a dle toho, zda to budete jíst i Vy :-)
smetana a to také dle věku, buď rostlinná nebo živočišná - cca 3 velké lžíce, jinak dle chuti
Postup:
Červenou čočku uvaříme dle návodu ve vodě se sušenou bazalkou. Jakmile je hotovo a voda z čočky slitá, zakápneme trochou dýňového oleje.
Na ghí necháme podusit cibulku nakrájenou na velmi drobné kousky. Pak přidáme čočku ev. osolíme himalájskou solí.
Mrkve a cuketu uvaříme ve vodě (můžete přidat kapku olivového oleje) - cca 35 minut, pak vložíme do výkoného mixéru a rozmixujeme se smetanou.
Hotovou omáčkou přelijeme čočku a podáváme.