Rýžový nákyp s jablky

Vhodné pro děti, které mají již zařazeny všechny obsažené potraviny.
 
Suroviny:
 
- jasmínová rýže nebo jiná - 1 hrnek
 
- rostlinné mléko (použila jsem rýžové a ovesné) - cca 3 hrnky
 
- špetka himalájské soli
 
- skořice celá - 1 ks (dle věku)
 
- 2 vejce z volného chovu
 
- ořechové máslo (lze použít jen obyčejné) - asi 2 lžíce
 
- trochu obyčejného másla - asi 1 lžíce
 
- 4 jablka
 
Postup:
 
Do hrnce nalijeme rostlinné mléko, přidáme skořici a špetku soli. Zahříváme, přidáme rýži a na mírném plameni vaříme do změknutí, musí se
 
často míchat, aby se nepřipálila. Másla (ořechové, obyčejné) a žloutky vyšleháme do krému, bílky do pěny. Jablíčka si nastrouháme a pak vše
 
smícháme a pečeme asi 50 minut při 160 C.
 
UPOZORNĚNÍ: hlavně nic nepřislazujeme, vše je přirozeně sladké, jak mléka, tak jablka a rýže.