Tento recept vznikl tak, že jsem hledala způsob jak a čím naradit ten cukr :-) Sice to stálo nervy, ale myslím, že výsledek není úplně tak špatný, zkuste uvidíte :-)
Jen upozorňuji, že rohlíčky jsou tmavé, díky datlové pastě, takže si je i dost hlídejte v troubě :-)
Suroviny:
1 žloutek
100 g namletých vlaššských nebo lískových ořechů
100 g hladké, špaldové mouky
80 g másla
špetka soli
trošinka bourbonské vanilky - volitelné
trochu citronové kůry - nejlépe sušené z bio citrónu
1 velká lžíce datlové pasty (jestliže chcete sladit víc, klidně 2 :-)) - pozor, tady je důležité, aby jste ji rozehřáli v trošce vody, aby přišla do těsta v tekutějším stavu,
jinak se Vám v těstě nespojí
Nezapomeňte dát těsto na cca 1 hodinu do ledničky, ať se Vám lépe pracuje :-)