Vanilkové - datlové rohlíčky

 
Tento recept vznikl tak, že jsem hledala způsob jak a čím naradit ten cukr :-) Sice to stálo nervy, ale myslím, že výsledek není úplně tak špatný, zkuste uvidíte :-)
 
Jen upozorňuji, že rohlíčky jsou tmavé, díky datlové pastě, takže si je i dost hlídejte v troubě :-)
 
Suroviny:
 
1 žloutek
 
100 g namletých vlaššských nebo lískových ořechů
 
100 g hladké, špaldové mouky
 
80 g másla
 
špetka soli
 
trošinka bourbonské vanilky - volitelné
 
trochu  citronové kůry - nejlépe sušené z bio citrónu
 
1 velká lžíce datlové pasty (jestliže chcete sladit víc, klidně 2 :-)) - pozor, tady je důležité, aby jste ji rozehřáli v trošce vody, aby přišla do těsta v tekutějším stavu,
 
jinak se Vám v těstě nespojí
 
 
Nezapomeňte dát těsto na cca 1 hodinu do ledničky, ať se Vám lépe pracuje :-)