Pohankové hvězdičky s kešu-pudinkovým krémem
Těsto:
150 v kešu mouky
300 g jemně mleté pohankové mouky
1,5 lžičky bio perníkového koření
2,6 lžíce kakaa
2 vejce
90 g másla (nejlepší je ořechové nebo půl na půl s obyčejným)
90 g čekankového sirupu
Krém:
150 ml rostlinného mléka (ovesné, rýžové.. . )
1 balení bio vanilkového pusinku
100 g kešu másla
2 lžíce šlehaného medu
Trochu obyčejného másla na zjemnění
Na ozdobu:
70% bio čokoláda
Po mleté kešu ořechy
Postup:
Těsto klasicky uhněteme, dělala jsem v robotu,krásně se vše spojilo. Nechejte aspoň 3 hodiny ve fólii v lednici, pak vykrajujeme libovolné tvary a pečeme v troubě při 175 stupních cca 15 minut. Nechejte pořádně vychladnout než budete vytahovat z plechu.
Krém si připravíte z uvařeného pudinku, ten nechejte vychladnout a mezitím vyšlehejte kešu krém s medem a trochou másla, přidejte vychladnutý pudink. Směs dejte chvíli ztuhnout do lednice a pak pomoci plnícího sáčku slepujte tvary. Nahoru jsem dala 70% bio čokoládu a posypala pomletými kešu ořechy.
Skladujte v lednici.