Přesnídávka ja-ja-ba

 
Jak název napovídá, budete potřebovat 3 suroviny:
 
- jahody (500 g)
 
- jablko (2 ks)
 
- banán (2 ks)
 
 
U všech zavařování, ať už se jednáo přesnídávky, marmelády, povidla, zeleninové směsi, je nedůležitější výběr kvalitních a čertsvých surovin a čistota
 
zavařovacích pomůcek. Je potřeba nejdříve pořádně vyvařit či v myčce umýt sklenice a víčka a nechat volně uschnout. Víčka potom otřete alkoholem a opět
 
nechejte uschnout. Mezitím si připravte přesnídávku:
 
Jahody a jablka nakrájejte na kousky, přidejte trošku vody, ne moc, pak budete zbytečně vylévat, povařte asi 15 minut, poté rozmixujte (pokud se vám bude zdát.
 
že je tam moc šťávy, slijte ji a použijte k pití) a přidejte banán. Směs se krásně zahustí. V žádném případě nepoužívejte cukr, pro děti je absolutně nevhodný a
 
ještě k tmu úplně zbytečný, přesnídávka je díky ovoci sladká dost. Po nalití do skleniček víka pořádně uzavřete a dejte zavařit vámi zvoleným způsobem,
 
pokud máte hodně skleniček je dobrý způsob zavařování v troubě na 180 C asi 20 minut. Voda v hlubokém pekáči by měla skleničkám sahat asi do 2/3. Po
 
vytažení ještě na chvilku otočte dnem vzhůru.