Koláč vznikl stylem dáme tam to a to a uvidíme :-)...Prostě jsem zkusila kombinace a celkem to vyšlo..Upozorňuji, že korpus je velmi křehký, ale neměl by se rozpadat.
Suroviny:
Těsto:
- 2 vejce (odděleně žloutky bílky)
- malý šálek kokosového nebo slunečnicového oleje
- 2 ČJ kypřícího prášku bez fosfátu
- 100 ml kokosového mléka
- 100 ml jiného rostlinného mléka
- 1 lžíce medu nebo jiného sladidla
- 160 g kokosové mouky
- špetka soli
Náplň:
- jahodová marmeláda bez cukru (nejlépe domácí nebo v bio kvalitě slazena třeba sirupem z agáve)
- 1,5 tvarohu
- 1/2 balení smetany ke šlehání
- 2 banány
- kakao
- špetka skořice
- ev. na doslazení trochu datlového sirupu
ev. na ozdobení ovoce dle chuti
Postup:
Všechny suroviny na těsto vymícháme a nakonec přidáme bílky - pokud by se vám nezdála konzistence, můžete přilít rostlinné mléko, těsto nesmí být tuhé,
ani příliš tekuté. Pečeme v koláčové formě při 160 C, cca 40 minut, dle trouby.
Mezitím si připravíme náplň - tyčovým mixérem rozmixujeme banány, přidáme k nim kakao a špetku skořice. Tuto směs vmícháme do tvarohů spolu s
ušlehanou šlehačkou - ev. přidejte ještě datlový sirup, dle chuti. Na vychladnutý korpus potřeme marmeládu a dáme připravenou tvarohovou směs. Posypeme
ovocem ev. kakaem a dáme do ledničky. Ideálně do druhého dne, pokud děláte k večeru - vše se hezky vsákne akoláč je krásně vláčný.